سلامت نیوز: مطابق پیشبینی چند سالانه سازمان جهانی هواشناسی، انتظار میرود در پنج سال آینده میانگین بارش کشور با احتمال ۷۵ درصد کمتر از نرمال و میانگین دما بین نیم تا ۷۵ صدم درجه بیشتر از میانگین بلندمدت باشد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، بر اساس گزارش مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی، بارش های سال آبی جاری تا پایان خردادماه ۴۱ درصد نسبت به دوره مشابه بلندمدت و ۵۳ درصد نسبت به پارسال با کاهش همراه شده است.
هیچ یک از استان های کشور طی این دوره بارش بیش از حد طبیعی دریافت نکرده اند. بیشترین کمبارشی در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان به ترتیب منفی ۸۶، منفی ۸۲ و منفی ۶۵ درصد رخ داده است.
در چهار ماه آینده (خرداد تا شهریور) بارش کشور در استانهای واقع در دو سوی البرز مرکزی و شمال غرب در حدود نرمال و سایر مناطق (به غیر بخش محدودی در جنوب شرق کشور) با توجه به فصل، بهطور عمده بیبارش بوده یا بارش آنها قابل توجه نیست.
مطابق پیشبینی چند سالانه سازمان جهانی هواشناسی، انتظار میرود در پنج سال آینده (۲۰۲۵-۲۰۲۱) میانگین بارش کشور با احتمال ۷۵ درصد کمتر از نرمال و میانگین دما بین نیم تا ۷۵ صدم درجه بیشتر از میانگین بلندمدت باشد.
بر این اساس، اتخاذ سیاستهای ملی سازگاری با کم بارشی و کاهش پیامدهای خشکسالی گریزناپذیر است و برنامه هفتم توسعه باید بر مبنای محدودیتهای خشکسالی و تغییر اقلیم تدوین شود.
رییس گروه خشکسالی و تغییر اقلیم پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری میگوید: بخش زیادی از کشور در ۱۲ ماه گذشته درگیر خشکسالی شدید تا بسیار شدید بوده است. پیشبینیها گویای آن است که در ماههای باقیمانده از سال آبی هم بارش قابل توجهی نخواهیم داشت. با تکیه بر اطلاعات گردآوری شده، در سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در بیشتر مناطق کشور با خشکسالی شدید تا بسیار شدید مواجهایم.
مطابق پیشبینی چند سالانه سازمان جهانی هواشناسی، انتظار میرود در پنج سال آینده میانگین بارش کشور با احتمال ۷۵ درصد کمتر از نرمال و میانگین دما بین نیم تا ۷۵ صدم درجه بیشتر از میانگین بلندمدت باشد.
نظر شما